Torta Pavlovová

2018-03-10
  • Torta Pavlovová
  • Torta Pavlovová
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 120 min.

Popis

Torta Pavlova bola v roku 1926 upečená po prvýkrát pre ruskú baletku Annu Pavlovovu. Pripravte si ju podľa receptu aj doma.

Ingrediencie

  • 3 ks bielky
  • 200 g jemného kryštálového cukru
  • 1 lyžica kukuričnej škrobovej múčky
  • štipka soli
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 3 dl šľahačkovej smotany
  • 70 g práškového cukru
  • ovocie

Postup

Krok 1

Bielky vyšľaháme na sneh, do ktorého za stáleho šľahania pridáme asi 150 g jemného kryštálového cukru. Zvyšok cukru – asi 50 g, zmiešame s kukuričnou škrobovou múčkou a lyžicou ho zľahka primiešame do snehu. Obdobne lyžicou zľahka primiešame aj citrónovú šťavu. Na papier na pečenie nakreslíme kružnicu s priemerom asi 25 cm a do vnútra kružnice navrstvíme snehovú hmotu do výšky asi 7 až 8 mm.

Krok 2

Zvyšnú časť snehovej hmoty dáme do cukrárenského ozdobného vrecúška a vytvoríme, postupným striekaním od stredu von, akoby plytkú snehovú misku. Vložíme do rúry vyhriatej na 150°C a pečieme asi 1 hodinu.

Krok 3

Vypneme rúru a ponecháme v rúre chladnúť asi 30 minút. Zo smotany a cukru vyšľaháme šľahačku, navrstvíme na vychladnutú tortu a ozdobíme ovocím.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3546
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3547

Podobné recepty:
  • Gaštanový maslový krém

    Gaštanový maslový krém

  • Čokoládová roláda I

    Čokoládová roláda I

  • Tvarohový nákyp s hruškami

    Tvarohový nákyp s hruškami

kuk