Torta Pavlovová
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 120 min.
Popis
Torta Pavlova bola v roku 1926 upečená po prvýkrát pre ruskú baletku Annu Pavlovovu. Pripravte si ju podľa receptu aj doma.
Ingrediencie
- 3 ks bielky
- 200 g jemného kryštálového cukru
- 1 lyžica kukuričnej škrobovej múčky
- štipka soli
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 3 dl šľahačkovej smotany
- 70 g práškového cukru
- ovocie
Postup
Krok 1
Bielky vyšľaháme na sneh, do ktorého za stáleho šľahania pridáme asi 150 g jemného kryštálového cukru. Zvyšok cukru – asi 50 g, zmiešame s kukuričnou škrobovou múčkou a lyžicou ho zľahka primiešame do snehu. Obdobne lyžicou zľahka primiešame aj citrónovú šťavu. Na papier na pečenie nakreslíme kružnicu s priemerom asi 25 cm a do vnútra kružnice navrstvíme snehovú hmotu do výšky asi 7 až 8 mm.
Krok 2
Zvyšnú časť snehovej hmoty dáme do cukrárenského ozdobného vrecúška a vytvoríme, postupným striekaním od stredu von, akoby plytkú snehovú misku. Vložíme do rúry vyhriatej na 150°C a pečieme asi 1 hodinu.
Krok 3
Vypneme rúru a ponecháme v rúre chladnúť asi 30 minút. Zo smotany a cukru vyšľaháme šľahačku, navrstvíme na vychladnutú tortu a ozdobíme ovocím.