Grilované karé s fazuľkovo špenátovým šalátom

2018-03-23
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Celkový čas : 20 min.

Popis

Grilované karé s fazuľkovo špenátovým šalátom. Podávame s pripraveným šalátom.

Ingrediencie

  • 2 plátok bravčového karé
  • 1 lyžica dižónkskej horčice
  • 2 lyžica obyčajnej plnotučnej horčice
  • 1 lyžička medu
  • niekoľko kvapiek worcestrovej omáčky
  • 1 lyžička sójovej omáčky
  • 2 ks červené cibule
  • 50 g špenátových listov
  • 50 g fazuľky (strukov)
  • štipku soli
  • 1 lyžička balzamikového octu
  • 1 lyžička tekvicového oleja

Postup

Krok 1

Z horčice, dižónskej i obyčajnej, medu, worcestrovej omáčky a sójovej omáčky vymiešame marinádu, do ktorej naložíme plátky bravčového karé.

Krok 2

Odložíme do chladničky na jeden až dva dni.

Krok 3

Červenú cibuľu prekrojíme na polovice a na tenko pokrájame. Cibuľu „rozoberieme“ a vložíme do šalátovej misy. Pridáme k nej potrhané špenátové listy.

Krok 4

Fazuľkové struky prekrojíme na polovice a varíme v osolenej vode. Keď zmäknú prudko ich schladíme v studenej vode, osušíme v utierke a pridáme k cibuli a špenátu. Pokvapkáme balzamikovým octom, tekvicovým olejom a rukami premiešame.

Krok 5

Z plátkov mäsa stiahneme prebytočnú marinádu a ugrilujeme ich.

Krok 6

Grilujeme krátko, aby sa mäso nevysušilo. Mäso môžeme, namiesto grilovania, osmažiť na malom množstve olivového oleja.

Krok 7

Vysmážame maximálne 5 minút. Podávame s pripraveným šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1068
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1069

Podobné recepty:
  • Viedenský teľací rezeň

    Viedenský teľací rezeň

  • Pikantná zmes – feferón

    Pikantná zmes – feferón

  • Maďarský guláš podľa Jamie Olivera

    Maďarský guláš podľa Jamie Olivera