Grilované karé s fazuľkovo špenátovým šalátom
2018-03-23- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vyprážané mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 20 min.
- Celkový čas : 20 min.
Popis
Grilované karé s fazuľkovo špenátovým šalátom. Podávame s pripraveným šalátom.
Ingrediencie
- 2 plátok bravčového karé
- 1 lyžica dižónkskej horčice
- 2 lyžica obyčajnej plnotučnej horčice
- 1 lyžička medu
- niekoľko kvapiek worcestrovej omáčky
- 1 lyžička sójovej omáčky
- 2 ks červené cibule
- 50 g špenátových listov
- 50 g fazuľky (strukov)
- štipku soli
- 1 lyžička balzamikového octu
- 1 lyžička tekvicového oleja
Postup
Krok 1
Z horčice, dižónskej i obyčajnej, medu, worcestrovej omáčky a sójovej omáčky vymiešame marinádu, do ktorej naložíme plátky bravčového karé.
Krok 2
Odložíme do chladničky na jeden až dva dni.
Krok 3
Červenú cibuľu prekrojíme na polovice a na tenko pokrájame. Cibuľu „rozoberieme“ a vložíme do šalátovej misy. Pridáme k nej potrhané špenátové listy.
Krok 4
Fazuľkové struky prekrojíme na polovice a varíme v osolenej vode. Keď zmäknú prudko ich schladíme v studenej vode, osušíme v utierke a pridáme k cibuli a špenátu. Pokvapkáme balzamikovým octom, tekvicovým olejom a rukami premiešame.
Krok 5
Z plátkov mäsa stiahneme prebytočnú marinádu a ugrilujeme ich.
Krok 6
Grilujeme krátko, aby sa mäso nevysušilo. Mäso môžeme, namiesto grilovania, osmažiť na malom množstve olivového oleja.
Krok 7
Vysmážame maximálne 5 minút. Podávame s pripraveným šalátom.