Detský dezert, obdoba Kinder Pingui

2016-04-29
  • Počet porcií : 5
  • Čas prípravy : 50 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 90 min.

Popis

Lahodný chrumkavý Kinder Pinqui - od mamičky chutí najlepšie!

Ingrediencie

  • 6 ks vajec
  • 6 lyžica kryštálového cukru
  • 6 lyžica teplej vody
  • 6 lyžica hladkej múky
  • 2 lyžica horkého kakaa
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • margarín (najlepšia na krémy je Rama na šľahanie - fialová škatuľka)
  • 1 želatíny
  • 1 lyžica tekutého medu
  • 1/2 lyžička vanilkovej arómy (tekutá - v malých fľaštičkách)
  • 5 dl šľahačky
  • 1 lyžica vody
  • 2 lyžica oleja
  • 150 g čokolády na varenie
  • 100 g stuženého tuku (Hera)
  • 1 lyžica vody
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 100 g stuženého tuku (Hera)
  • 200 g čokolády na varenie
  • 3 lyžica oleja

Postup

Krok 1

Z prísad na cesto upečieme 2 pláty. Žĺtka s cukrom vymiešame do peny. Pomaly primiešame vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Postupne primiešame kakao (čím pomalšie vmiešavame kakao, tým je cesto tmavšie). Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastených plechoch pri 200 °C. Cesto sa rýchlo upečie - treba dávať pozor.

Krok 2

Krém: Prísady na smotanový krém rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatíny namočíme do 3 lyžíc vody, necháme asi 5 min napučať a pomaličky, na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a zľahka pridáme roztopenú želatínu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nanesieme upečený na plát cesta a vložíme na 30 minút do chladničky. Medzitým nad parou rozpustíme čokoládu a keď je rozpustená, pridáme tuk (Heru) a olej a dobre spolu premiešame, aby bola vláčna. Keď trošku vychladne, nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu. Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou, nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom. Polejeme polevou a necháme stuhnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2997
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2998

Podobné recepty:
  • Hrušková "Šarlota"

    Hrušková "Šarlota"

  • Slimáky na balkánsky spôsob

    Slimáky na balkánsky spôsob

  • Tvarohové pagáčiky z troch základných surovín

    Tvarohové pagáčiky z troch základných surovín

kuk