Detský dezert, obdoba Kinder Pingui
2016-04-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Počet porcií : 5
- Čas prípravy : 50 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 90 min.
Popis
Lahodný chrumkavý Kinder Pinqui - od mamičky chutí najlepšie!
Ingrediencie
- 6 ks vajec
- 6 lyžica kryštálového cukru
- 6 lyžica teplej vody
- 6 lyžica hladkej múky
- 2 lyžica horkého kakaa
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- margarín (najlepšia na krémy je Rama na šľahanie - fialová škatuľka)
- 1 želatíny
- 1 lyžica tekutého medu
- 1/2 lyžička vanilkovej arómy (tekutá - v malých fľaštičkách)
- 5 dl šľahačky
- 1 lyžica vody
- 2 lyžica oleja
- 150 g čokolády na varenie
- 100 g stuženého tuku (Hera)
- 1 lyžica vody
- 1 lyžica práškového cukru
- 100 g stuženého tuku (Hera)
- 200 g čokolády na varenie
- 3 lyžica oleja
Postup
Krok 1
Z prísad na cesto upečieme 2 pláty. Žĺtka s cukrom vymiešame do peny. Pomaly primiešame vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Postupne primiešame kakao (čím pomalšie vmiešavame kakao, tým je cesto tmavšie). Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastených plechoch pri 200 °C. Cesto sa rýchlo upečie - treba dávať pozor.
Krok 2
Krém: Prísady na smotanový krém rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatíny namočíme do 3 lyžíc vody, necháme asi 5 min napučať a pomaličky, na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a zľahka pridáme roztopenú želatínu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nanesieme upečený na plát cesta a vložíme na 30 minút do chladničky. Medzitým nad parou rozpustíme čokoládu a keď je rozpustená, pridáme tuk (Heru) a olej a dobre spolu premiešame, aby bola vláčna. Keď trošku vychladne, nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu. Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou, nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom. Polejeme polevou a necháme stuhnúť.