Cigánske rezníčky
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vyprážané mäso
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 50 min.
Popis
Lahôdkové rezníčky v špeciálnom cestíčku s cibuľkou. Podávame s ryžou (so zemiakmi) a so šalátom.
Ingrediencie
- 2 hlávka veľké cibule
- 3 lyžica oleja
- 3 ks vajcia
- 1/2 lyžička karí korenia
- štipka mletého čierneho korenia
- 1/2 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička sójovej omáčky
- 1 lyžička horčice
- 1/2 lyžička soli
- 2 lyžica zemiakovej škrobovej múčky
- 250 g kuracích pŕs
- olej na vyprážanie
Postup
Krok 1
Cibuľu prekrojíme na polovice a potom na tenké plátky. Plátky rozoberieme na mesiačiky a opečieme ich do svetlo hneda na oleji. Necháme vychladnúť.
Krok 2
Vajcia vymiešame s karí korením, čiernym korením, mletou červenou paprikou, so sójovou omáčkou, horčicou, soľou a škrobovou múčkou.
Krok 3
Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky (rezančeky) a primiešame ich do vajcovej zmesi. Do zmesi primiešame aj opečenú a vychladnutú cibuľu.
Krok 4
Necháme odležať v chladničke do druhého dňa. Zmes kladieme lyžicou do horúceho oleja a spodnou stranou lyžice vytvarujeme placky. Vypražíme z oboch strán.