Cigánske rezníčky

2016-04-18
  • Cigánske rezníčky
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 50 min.

Popis

Lahôdkové rezníčky v špeciálnom cestíčku s cibuľkou. Podávame s ryžou (so zemiakmi) a so šalátom.

Ingrediencie

  • 2 hlávka veľké cibule
  • 3 lyžica oleja
  • 3 ks vajcia
  • 1/2 lyžička karí korenia
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička sójovej omáčky
  • 1 lyžička horčice
  • 1/2 lyžička soli
  • 2 lyžica zemiakovej škrobovej múčky
  • 250 g kuracích pŕs
  • olej na vyprážanie

Postup

Krok 1

Cibuľu prekrojíme na polovice a potom na tenké plátky. Plátky rozoberieme na mesiačiky a opečieme ich do svetlo hneda na oleji. Necháme vychladnúť.

Krok 2

Vajcia vymiešame s karí korením, čiernym korením, mletou červenou paprikou, so sójovou omáčkou, horčicou, soľou a škrobovou múčkou.

Krok 3

Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky (rezančeky) a primiešame ich do vajcovej zmesi. Do zmesi primiešame aj opečenú a vychladnutú cibuľu.

Krok 4

Necháme odležať v chladničke do druhého dňa. Zmes kladieme lyžicou do horúceho oleja a spodnou stranou lyžice vytvarujeme placky. Vypražíme z oboch strán.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 774
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

775

Podobné recepty:
  • Opité kuracie valce

    Opité kuracie valce

  • Labužnícke soté

    Labužnícke soté

  • Kuracie rezance s Nivou

    Kuracie rezance s Nivou