Sofia kocky

2015-09-29
  • Sofia kocky

Ingrediencie

  • 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 1,5 dl oleja, 1 dl mlieka, 100 g čokolády, 70 g polohrubej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 100 g vlašských orechov. Na krém: 0,5 l mlieka, 1 kakaový puding, 60 g cukru, 100 g čokolády, 0,5 dl silnej kávy, 250 g masla. Na polevu: 20 g masla, 100 g čokolády.

Postup

Krok 1

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, 1 dl mlieka, roztopenú čokoládu a po chvíli múku zmiešanú s práškom do pečiva a pomletými orechmi. Cesto vylejeme na plech s vyššími okrajmi, vymastený maslom a vysypaný múkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút. Že je cesto upečené, kontrolujeme špáradlom. Puding uvaríme podľa návodu na vrecúšku. Do teplého pudingu pridáme posekanú čokoládu a horúcu silnú kávu. Miešame do úplného roztopenia čokolády a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Puding prikryjeme potravinárskou fóliou, prilepenou na povrch, aby sa nám nevytvorila kôra. Maslo vyšľaháme do peny. postupne pridáme vychladnutý puding . Krém natrieme na upečené, vychladnuté, cesto. Vrch polejeme čokoládovou polevou pripravenou tak, že čokoládu roztopíme nad parou, pridáme do nej maslo a necháme mierne vychladnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 413
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

414

Podobné recepty:
  • Jablková torta I

    Jablková torta I

  • Banánová torta so šľahačkou

    Banánová torta so šľahačkou

  • Jesenné hroznové rezy

    Jesenné hroznové rezy