Caponata – sicílske jedlo

2016-03-16

Popis

Pripravte si doma sicílsky pokrm, pripomínajúci lečo. Môžme dochutiť octom a ančovičkami.

Ingrediencie

  • 5 lyžica olivového oleja
  • 500 g baklažánu
  • 1 strednú cibuľu
  • 4 strúčik cesnaku (veľké)
  • 500 g drvených paradajok z konzervy
  • 3 lyžica červeného vínneho octu
  • 2 lyžica kapár
  • 1/3 šálka nasekanej čerstvej bazalky

Postup

Krok 1

Olej zahrejeme v ťažkej panvici. Pridajte baklažán v šupke, nakrájaný na kocky a opražíme ho do svetlo hneda. Opražený baklažán vyberieme na obrúsok. Cibuľu nakrájame na kocky a strúčiky cesnaku nasekáme na drobno. Vložíme do horúceho oleja. Po opražení pridáme baklažán. Pridáme drvené paradajky, červený vínny ocot a scedené kapary. Premiešane a dusíme asi 10 minút, za občasného miešania.

Krok 2

Podľa chuti osolíme a okoreníme posekanou čerstvou bazalkou. Pri servírovaní posypeme opraženými píniovými orieškami. Podávame teplé alebo aj studené.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1702
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1703

Podobné recepty:
  • Vitalita - jesenný šalát z bielej reďkovky s nitrianskou zakysankou, podobný zemiakovému

    Vitalita - jesenný šalát z bielej reďkovky s nitrianskou zakysankou, podobný zemiakovému

  • Vyprážané syrové rezne

    Vyprážané syrové rezne

  • Tvarohový krém

    Tvarohový krém

kuk