Caponata – sicílske jedlo
2016-03-16- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Popis
Pripravte si doma sicílsky pokrm, pripomínajúci lečo. Môžme dochutiť octom a ančovičkami.
Ingrediencie
- 5 lyžica olivového oleja
- 500 g baklažánu
- 1 strednú cibuľu
- 4 strúčik cesnaku (veľké)
- 500 g drvených paradajok z konzervy
- 3 lyžica červeného vínneho octu
- 2 lyžica kapár
- 1/3 šálka nasekanej čerstvej bazalky
Postup
Krok 1
Olej zahrejeme v ťažkej panvici. Pridajte baklažán v šupke, nakrájaný na kocky a opražíme ho do svetlo hneda. Opražený baklažán vyberieme na obrúsok. Cibuľu nakrájame na kocky a strúčiky cesnaku nasekáme na drobno. Vložíme do horúceho oleja. Po opražení pridáme baklažán. Pridáme drvené paradajky, červený vínny ocot a scedené kapary. Premiešane a dusíme asi 10 minút, za občasného miešania.
Krok 2
Podľa chuti osolíme a okoreníme posekanou čerstvou bazalkou. Pri servírovaní posypeme opraženými píniovými orieškami. Podávame teplé alebo aj studené.