Bravčové pečené v majonéze

2015-12-15

Ingrediencie

  • 1,5 kg krkovičky
  • 2 lyžička soli
  • 2 ks cibule
  • 2 dl majonézy
  • 200 g tvrdého syra na strúhanie (gouda,eidam...)
  • 1 dl bieleho vína.
  • 1 lyžica majoránu
  • 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička drvenej rasce

Postup

Krok 1

Do mäsa vmasírujeme soľ, korenie, rascu a majorán. Mäso položíme do pekáča a potrieme majonézou - vrstva majonézy môže byť hrubšia. Na majonézu poukladáme kolieska cibule, mierne popritláčame posypeme strúhaným syrom. Podlejeme 1 dl vína a 1 dl vody. Mäso v pekáči prikryjeme druhým, opačne otočeným pekáčom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Po štvrťhodinke teplotu znížime na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 1,5 hodiny - kým mäso nie je mäkké. Po hodine pečenia skontrolujeme, či je mäso podliate.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3996
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3997

Podobné recepty:
  • Bulharský fazuľkový guláš

    Bulharský fazuľkový guláš

  • Jahňacie mäso na ihle

    Jahňacie mäso na ihle

  • Bravčový jazyk na pekingský spôsob

    Bravčový jazyk na pekingský spôsob

kuk