Bravčové pečené v majonéze
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 1,5 kg krkovičky
- 2 lyžička soli
- 2 ks cibule
- 2 dl majonézy
- 200 g tvrdého syra na strúhanie (gouda,eidam...)
- 1 dl bieleho vína.
- 1 lyžica majoránu
- 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 lyžička drvenej rasce
Postup
Krok 1
Do mäsa vmasírujeme soľ, korenie, rascu a majorán. Mäso položíme do pekáča a potrieme majonézou - vrstva majonézy môže byť hrubšia. Na majonézu poukladáme kolieska cibule, mierne popritláčame posypeme strúhaným syrom. Podlejeme 1 dl vína a 1 dl vody. Mäso v pekáči prikryjeme druhým, opačne otočeným pekáčom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Po štvrťhodinke teplotu znížime na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 1,5 hodiny - kým mäso nie je mäkké. Po hodine pečenia skontrolujeme, či je mäso podliate.