Vitalita - jesenný šalát z bielej reďkovky s nitrianskou zakysankou, podobný zemiakovému

2011-11-09

Ingrediencie

  • biela guľatá reďkovka /ak je veľká, stačí polovica/, mrkva, mrazený hrášok, kúsok zelenej papriky, olivový olej Giana, nitrianska zakysanka, kremžská horčica, solčanka, štipka cukru, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, môže byť aj malý kúsok jemne nakrájanej cibule, sójová omáčka, špaldová bageta, výpek z mrkve, prána

Postup

Krok 1

reďkovku pokrájame na kocočky, mrkvu pokrájame na obdĺžniky, dáma ne olej na panvicu a opekáme z oboch strán nie celkom domäkka, potom ju pokrájame a pekný farebný červenkastý výpek pridáme do šalátu, papriku pokrájame nadrobno, hrášok ohrejeme na oleji., zakysanku vylejeme do misky, ochutíme korením, pridáme petržlenovú vňať, zeleninu a všetko jemne zamiešame., špaldovú bagetku namáčame do omáčky a zapíjame zakysankou., čerstvé šalátiky sú veľmi zdravé, obsahujú p r á n u - energiu životnej sily dôležitú pre naše telo a osviežia nielen telo, ale aj myseľ., biela gaľatá reďkovka, ktorá je rozšírená najmä na jeseň, obsahuje veľa vápnika., konzumáciou čerstvej zeleniny získavame okrem potrebných vitamínov aj vitalitu., tento recept nájdete na internete po zadaní jeho názvu., recept ako úplne nový do "stravy podľa krvných skupín" pridala 9.11.2011 už ako 10628. od rôznych autorov lusa, nidhi, pod zaradením: zelenina, iné., /pozn.: prána=sila, energia, vitalita/

 

Priemerné hodnotenie členov

(3 / 5)

3 1 1118
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1119

Podobné recepty:
  • Hubové sendviče Sarnie

    Hubové sendviče Sarnie

  • Barak-čučvara (uzbecké pelmene)

    Barak-čučvara (uzbecké pelmene)

  • Tofu na čínsky spôsob

    Tofu na čínsky spôsob

kuk