Bôčik grilovaný s alkoholom

2015-12-08
  • Bôčik grilovaný s alkoholom

Popis

Chutná pochúťka ktorá zasýti všetkých milovníkov mäsa.

Ingrediencie

  • 3 ks bôčika. Na marinádu: 2 lyžice sladkej červenej papriky
  • 1 lyžica mletého nového korenia
  • 4 lyžica hrubozrnnej horčice
  • 4 lyžica trstinového cukru
  • 1 lyžica cayenského korenia
  • 3 lyžica hrubozrnnej soli
  • 5 dl oleja
  • 1 dl jablčného muštu
  • 1 dl vínneho octu.
  • 150 g trstinového cukru
  • 5 dl javoroveho sirupu
  • 5 dl tmavého rumu
  • 5 dl jablčného muštu
  • 5 dl kalvadosu.

Postup

Krok 1

Všetky suroviny na marinádu zmiešame. "Vymasírujeme" ňou bôčik, vložíme ho do pekáča a zvyšok marinády na nalejeme. Prikryjeme alobalom a odložíme na 24 hodín do chladničky. Bôčik spočiatku grilujeme zo všetkých strán pri vyššej teplote, aby sa mäso zatiahlo. Bôčik preložíme do pekáča, položíme na gril a pečieme pri nižšej teplote 1 až 1,5 hodiny. Mäso počas pečenia prelievame zvyškom marinády a výpekom. Pred dopečením (asi 15 minút) bôčik potrieme polevou, ktorú pripravíme uvarením všetkých ingrediencií. Zvyšok polevy vlejeme do pekáča a necháme vyvariť alkohol.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1436
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1437

Podobné recepty:
  • Maďarský bravčový paprikáš

    Maďarský bravčový paprikáš

  • Panenská plnená slivkami

    Panenská plnená slivkami

  • Veľkonočná bravčová panenka

    Veľkonočná bravčová panenka