Bôčik grilovaný s alkoholom
2015-12-08- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Popis
Chutná pochúťka ktorá zasýti všetkých milovníkov mäsa.
Ingrediencie
- 3 ks bôčika. Na marinádu: 2 lyžice sladkej červenej papriky
- 1 lyžica mletého nového korenia
- 4 lyžica hrubozrnnej horčice
- 4 lyžica trstinového cukru
- 1 lyžica cayenského korenia
- 3 lyžica hrubozrnnej soli
- 5 dl oleja
- 1 dl jablčného muštu
- 1 dl vínneho octu.
- 150 g trstinového cukru
- 5 dl javoroveho sirupu
- 5 dl tmavého rumu
- 5 dl jablčného muštu
- 5 dl kalvadosu.
Postup
Krok 1
Všetky suroviny na marinádu zmiešame. "Vymasírujeme" ňou bôčik, vložíme ho do pekáča a zvyšok marinády na nalejeme. Prikryjeme alobalom a odložíme na 24 hodín do chladničky. Bôčik spočiatku grilujeme zo všetkých strán pri vyššej teplote, aby sa mäso zatiahlo. Bôčik preložíme do pekáča, položíme na gril a pečieme pri nižšej teplote 1 až 1,5 hodiny. Mäso počas pečenia prelievame zvyškom marinády a výpekom. Pred dopečením (asi 15 minút) bôčik potrieme polevou, ktorú pripravíme uvarením všetkých ingrediencií. Zvyšok polevy vlejeme do pekáča a necháme vyvariť alkohol.