Slepačí vývar
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Popis
Polievka, ktorá vylieči po ťažkej noci a taktiež zahreje. Slepačí vývar podávame s domácimi slížami.
Ingrediencie
- 600 g vypitvanej sliepky
- 500 g hovädzích kostí riedkych
- 6 l vody
- 1 lyžička soli
- 4 zrnko nového a čierneho korenia
- 3 ks cibule
- 300 g koreňovej zeleniny
Postup
Krok 1
Očistená, vypitvaná, umytá sliepka spolu s rozsekanými, umytými a vriacou vodou sparenými hovädzími kosťami sa vloží do vhodnej nádoby, zaleje studenou vodou a privedie sa do varu. Po zovretí sa zmierni príkon tepla, osolí, pridá korenie a varí sa miernym varom.
Krok 2
Počas varenia sa pridá nahrubo nakrájaná očistená cibuľa, zelenina a varí sa domäkka. Uvarená sliepka sa vyberie a vývar sa precedí cez husté cedidlo.
Krok 3
Vývar sa používa na prípravu slepačích, hydinových polievok a pokrmov.
Krok 4
Mäso zo sliepky sa môže použiť ako vložka do polievok alebo na prípravu pokrmov.