Piškótový zákusok s citrónovým krémom
2012-01-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 5 bielkov, 5 lyžíc cukru jemného krupicového cukru, 1/2 citróna – iba šťavu z neho, 1 citrón – iba kôru z neho, 4 dl šľahačkovej smotany, 1 dl citrónového likéru, podlhovasté piškóty, 50 g bielej čokolády.
Postup
Krok 1
Z bielkov vyšľaháme sneh. Ku koncu šľahania pridáme cukor, šťavu z polovice citrónu. Zo smotany vyšľaháme šľahačku a zmiešame ju so snehom. Súčasne zľahka primiešame aj 0,2 dl citrónového likéru a kôru z polovice citrónu. Piškóty namáčame v tekutine pripravenej zo zvyšku citrónového likéru a vody v pomere 1:1 a ukladáme ich na dno formy (misky, pekáčika). Na piškóty navrstvíme polovicu krému. Vytvoríme ďalšiu vrstvu namáčaných piškót a krém. Navrch nastrúhame citrónovú kôru a hoblinky bielej čokolády. Zákusok nemusíme odkladať na niekoľko hodín. Stačí ak sme pracovali so studenými surovinami.