Čierny koreň zapečený s tofu

2016-04-14
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 35 min.

Popis

ČIerny koreň má chuť ako petržlen či špargľa, vyskúšajte ho zapečený z tofu a neoľutujete!

Ingrediencie

  • 600 g čierneho koreňa
  • 80 g masla
  • 100 g tofu
  • 120 g tvrdého syra
  • 4 ks vajcia
  • 1 dl mlieka
  • citrónová šťava
  • soľ
  • olej na vymastenie
  • strúhanka

Postup

Krok 1

Umytý čierny koreň očistíme, hneď vložíme do vody s octom, aby nezhnedol, potom ho nakrájame na hrubšie kolieska a dáme variť do osolenej vody. Uvarený scedíme.

Krok 2

Zapekaciu misku vymastíme a vysypeme strúhankou. Do pripravenej misky nasypeme uvarený čierny koreň, na kocky nakrájaný tofu, zalejeme vajíčkami rozšľahanými v mlieku a dáme upiecť do rúry.

Krok 3

Pred dopečením posypeme postrúhaným syrom, pokvapkáme maslom a krátko zapečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 992
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

993

Podobné recepty:
  • Čína na český spôsob

    Čína na český spôsob

  • Podkrkonošský hubník

    Podkrkonošský hubník

  • Zemiaky s plesňovým syrom

    Zemiaky s plesňovým syrom

kuk