Čierny koreň zapečený s tofu
2016-04-14- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy , Sójové pokrmy
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 35 min.
Popis
ČIerny koreň má chuť ako petržlen či špargľa, vyskúšajte ho zapečený z tofu a neoľutujete!
Ingrediencie
- 600 g čierneho koreňa
- 80 g masla
- 100 g tofu
- 120 g tvrdého syra
- 4 ks vajcia
- 1 dl mlieka
- citrónová šťava
- soľ
- olej na vymastenie
- strúhanka
Postup
Krok 1
Umytý čierny koreň očistíme, hneď vložíme do vody s octom, aby nezhnedol, potom ho nakrájame na hrubšie kolieska a dáme variť do osolenej vody. Uvarený scedíme.
Krok 2
Zapekaciu misku vymastíme a vysypeme strúhankou. Do pripravenej misky nasypeme uvarený čierny koreň, na kocky nakrájaný tofu, zalejeme vajíčkami rozšľahanými v mlieku a dáme upiecť do rúry.
Krok 3
Pred dopečením posypeme postrúhaným syrom, pokvapkáme maslom a krátko zapečieme.