Švajčiarsky šalát s tofu

2015-09-29
  • Švajčiarsky šalát s tofu

Ingrediencie

  • 250 g tofu, 400 g mrazenej zeleninovej zmesi, 40 g bielej fazule, 50 g cibule, zelené vňate (pažítka, petržlenová, cibuľová, ligurček), 2 dl majonézy z tofu, 2 lyžice horčice, 1 lyžica ovocného octu, soľ.

Postup

Krok 1

Vo vode namočenú fazuľu uvaríme domäkka (posolíme až pred dovarením), necháme vychladnúť, scedíme. Zeleninovú mrazenú zmes sparíme horúcou vodou, pridáme na rezance pokrájanú cibuľu a drobné kocky tofu. Posypeme posekanou zelenou vňaťou, akú máme k dispozícii. Všetko spojíme majonézou, ochutíme horčicou, octom, a ak treba, posolíme. (ak použijeme orechovú majonézu, cibuľu a ocot môžeme vynechať). Udržujeme v chlade. Zeleninovú mrazenú zmes môžeme nahradiť čerstvou krátko povarenou zeleninou (2/6 mrkvy, 1/6 hrášku, 1/6 karfiolu, 1/6 zelenej fazuľky, 1/6 ružičkového kelu).

Krok 2

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 7885
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

7886

Podobné recepty:
  • Cestovinový šalát s tofu

    Cestovinový šalát s tofu

  • Hlávkový šalát so šťaveľom

    Hlávkový šalát so šťaveľom

  • Miešaný paprikový šalát

    Miešaný paprikový šalát

kuk