Šťavnatá torta
2012-03-30- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 200 g čokolády na varenie, 200 g masla, 200 g kryštálového cukru, 100 g hladkej múky, 4 vajcia, rumovú esenciu.
Postup
Krok 1
V miske, nad parou, rozpustíme čokoládu s maslom. Zamiešame cukor s múkou a postupne zapracujeme vajcia. Zmiešame s čokoládovou hmotou a podľa chuti pridáme rumovú esenciu. Cesto nalejeme do vymastenej formy a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Pečieme 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Ak chceme mať upečenú tortu mäkšiu a šťavnatejšiu použijeme menšiu formu, aby upečené cesto bolo vyššie.