Šošovicový prívarok so sekanou

2012-05-13

Ingrediencie

  • Sekaná: 1 cibuľu, 2 lyžice bravčovej masti, 2 „včerajšie“ pečivá, 5 lyžíc mlieka, 400 g mletého mäsa, 2 vajcia, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice pokrájanej petržlenovej vňate, soľ, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžicu majoránu, 5 lyžíc strúhanky. Prívarok: 300 g šošovice, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1mrkvu, 5 bobúľ čierneho korenia, 5 bobúľ nového korenia, 2 bobkové listy, 0,5 l smotany na varenie (10 %-nej), 2 až 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžičku soli.

Postup

Krok 1

Sekaná: cibuľu nadrobno pokrájame a osmažíme ju na dvoch lyžiciach bravčovej masti. Pečivá pokrájame na kocky a zalejeme ich mliekom. Mleté mäso, vajcia, osmaženú cibuľu, mliekom zvlhčené pečivo, prelisovaný cesnak, pokrájanú petržlenovú vňať, lyžičku soli, mleté čierne korenie a majorán zmiešame. Vytvarujeme bochník, ktorý obalíme v strúhanke, položíme do pekáča, podlejeme vodou, prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 40 minút. Sekanú odkryjeme a za prelievania výpekom pečieme ešte 10 minút. Prívarok: šošovicu namočíme na 30 minút až jednu hodinu, prepláchneme ju a dáme variť s cibuľou, dvomi strúčikmi cesnaku, mrkvou pokrájanou na kolieska, celým čiernym a novým korením a s bobkovým listom. Keď šošovica zmäkne, zahustíme ju smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku a lyžičku soli. Varíme ešte 10 minút. Podľa potreby dochutíme soľou. Sekanú pokrájanú na plátky podávame so šošovicovým prívarkom a s bielym chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1572
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1573

Podobné recepty:
  • Ražniči so syrom a kapustou

    Ražniči so syrom a kapustou

  • Plnené karé

    Plnené karé

  • Vranovický pajšel na smotane

    Vranovický pajšel na smotane

kuk