Obaľované kura v ošatke
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 1 kurča, 1 l cmaru, 1 lyžičku sušeného majoránu, 1 lyžičku sušeného oreganu, 1 lyžičku sušenej bazalky, 1 lyžičku sušenej šalvie, 4 lyžice kukuričnej múky, 4 lyžice obyčajnej hladkej múky, 1/2 lyžičky sušených čili papričiek, 1 lyžičku cesnakového prášku, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku údenej mletej červenej papriky, olej na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Porcie kurčaťa marinujeme v zmesi cmaru, majoránu, oregana, bazalky, šalvie. Kukuričný a hladkú múku zmiešame s mletou čili papričkou, sušeným cesnak, soľou, údená paprikou. Marinované porcie kurčaťa osušíme, obalíme korenenej múke, prebytočnú múku strasieme a rukami postláčame. Vložíme do zohriateho oleja, najprv kožou dolu, a na miernom ohni pomaly vyprážame, 10 minút z jednej strany a 10 minút z druhej strany. Vypražené porcie poukladáme na mriežku v pekáči a vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia. Pečieme asi 10 minút.