Hrianky so šunkou a stratenými vajcami

2012-08-26

Ingrediencie

  • 2 vajcia, soľ, 0,5 dl jablčného octu, 1 žemľu, 4 plátky údenej šunky, 1 hrsť špenátu, olivový olej. Na holandskú omáčku: 2 žĺtky, 0,5 dl mlieka, 0,5 dl oleja, 0,5 dl sladkej smotany, polovicu citróna, mleté biele korenie, 4 lístky estragónu. Mletú červenú papriku, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Do dvoch litrov vriacej vody pridáme soľ a jablčný ocot. Do vriacej vody opatrne vyklopíme vajce, varíme asi 1 minútu a vyberieme. Takto pripravíme aj druhé stratené vajce. Holandská omáčka: čisto oddelené vaječné žĺtky vymiešame s mliekom a tenkým pramienkom primiešame olej. Misu postavíme na nádobu s vriacou vodou a za stáleho miešania zahrejeme (treba dávať pozor, aby sa žĺtky nezrazili). Nakoniec primiešame smotanu. Omáčku po odstavení z pary dochutíme soľou, mletým bielym korením, citrónovou šťavou a estragónom. Necháme dobre vychladiť. Žemľu plošne prekrojíme a opečieme na niekoľkých kvapkách oleja. Na opečené žemle položíme plátky údenej šunky, špenát krátko opražený na oleji, na špenát položíme stratené vajce, polejeme holandskou omáčkou, posypeme paprikou a korením.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 734
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

735

Podobné recepty:
  • Nakladaný opečený Camembert

    Nakladaný opečený Camembert

  • Bryndzové knedličky

    Bryndzové knedličky

  • Pikantná zeleninová nátierka

    Pikantná zeleninová nátierka

kuk