Orientálna omeleta

2018-06-11
  • Orientálna omeleta
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Orientálna omeleta

Ingrediencie

  • 4 lyžica oleja
  • 2 ks červené cibule
  • 1 lyžička mletej rímskej rasce
  • 1 lyžička mletého koriandru
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • 6 ks paradajok
  • 6 ks vajec
  • soľ

Postup

Krok 1

Paradajky ošúpeme, odstránime šťavu a jadierka a pokrájame na kocky.

Krok 2

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú červenú cibuľu.

Krok 3

Pridáme rímsku rascu, koriander, kurkumu a premiešame.

Krok 4

Pridáme na kocky pokrájané paradajky a miešame, redukujeme, do zhustnutia.

Krok 5

Zalejeme rozšľahanými vajcami so soľou.

Krok 6

Nemiešame, len lyžicou na niekoľkých miestach mierne posunieme paradajkový základ. Prikryjeme a necháme vajcia stuhnúť. V arabských krajinách sa pripravuje v tajine - špeciálnom keramickom hrnci s kónickou pokrievkou.

Krok 7

Omeleta sa začne pripravovať v kovovej panvici až do zredukovania paradajok.

Krok 8

Až potom sa obsah panvice preloží do tajine, zaleje vajcami, prikryje a vajcia sa nechajú stuhnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1233
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1234

Podobné recepty:
  • Hubové rizoto II

    Hubové rizoto II

  • Zapekané zemiaky s tvarohom

    Zapekané zemiaky s tvarohom

  • Rýchla zemiaková omeleta

    Rýchla zemiaková omeleta

kuk