Grilované jahňacie stehno
2018-03-23- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 25 min.
- Celkový čas : 25 min.
Popis
Grilované jahňacie stehno
Ingrediencie
- 1 ks celé jahňacie stehno
- 3 ks citróny
- 2 ks chilli papričky
- 2 lyžica postrúhaného čerstvého zázvoru
- 1/2 šálka oleja
- 2 lyžica drvenej rasce
- 2 lyžička mletej červenej papriky
- 2 lyžička kurkumy
- štipku cayenského korenia
- 2 celé škorice
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
- 6 strúčik cesnaku na pikantnú marinádu
Postup
Krok 1
Jahňacie stehno vykostíme.
Krok 2
Pikantná marináda: cesnak nadrobno pokrájame, pridáme postrúhanú kôru z dvoch citrónov, najemno pokrájané chilli papričky, postrúhaný čerstvý zázvor. Vytlačíme šťavu z troch citrónov).
Krok 3
Olej zahrejeme na panvici, najprv pridáme zmes drvenej rasce, mletej červenej papriky, kurkumy, štipky cayenského korenia a 2 celé škorice.
Krok 4
Premiešame a rýchle, aby korenie nezhorelo, pridáme zmes cesnaku, citrónovej kôry, chilli papričiek a zázvoru.
Krok 5
Premiešame a stiahneme z ohňa. Pridáme šťavu z troch citrónov, lyžičku soli, mleté čierne korenie. Škoricu vyberieme a vychladnutou marinádou potrieme mäso.
Krok 6
Marinádu poriadne do mäsa vtrieme. Zvyšok marinády odložíme do chladničky, po zmiešaní s jogurtom dostaneme výbornú omáčku k mäsu.
Krok 7
Mäso odložíme na jednu hodinu do chladničky.
Krok 8
Odležané mäso položíme na grilovaciu dosku a zaťažíme ho tehlou obalenou alobalom.
Krok 9
Mäso opečieme asi 15 minút do tmavo hneda, otočíme na druhú stranu, zaťažíme tehlou a pečieme z druhej strany asi 10 minút.
Krok 10
Mäso môžeme aj piecť v rúre, vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Pečieme asi 30 minút.
Krok 11
Po ogrilovaní (upečení) mäso prikryjeme utierkami a až po desiatich minútach pokrájame na tenké plátky. Mäso by malo byť v strede ružové.