Grilované jahňacie stehno

2018-03-23
  • Čas prípravy : 25 min.
  • Celkový čas : 25 min.

Popis

Grilované jahňacie stehno

Ingrediencie

  • 1 ks celé jahňacie stehno
  • 3 ks citróny
  • 2 ks chilli papričky
  • 2 lyžica postrúhaného čerstvého zázvoru
  • 1/2 šálka oleja
  • 2 lyžica drvenej rasce
  • 2 lyžička mletej červenej papriky
  • 2 lyžička kurkumy
  • štipku cayenského korenia
  • 2 celé škorice
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
  • 6 strúčik cesnaku na pikantnú marinádu

Postup

Krok 1

Jahňacie stehno vykostíme.

Krok 2

Pikantná marináda: cesnak nadrobno pokrájame, pridáme postrúhanú kôru z dvoch citrónov, najemno pokrájané chilli papričky, postrúhaný čerstvý zázvor. Vytlačíme šťavu z troch citrónov).

Krok 3

Olej zahrejeme na panvici, najprv pridáme zmes drvenej rasce, mletej červenej papriky, kurkumy, štipky cayenského korenia a 2 celé škorice.

Krok 4

Premiešame a rýchle, aby korenie nezhorelo, pridáme zmes cesnaku, citrónovej kôry, chilli papričiek a zázvoru.

Krok 5

Premiešame a stiahneme z ohňa. Pridáme šťavu z troch citrónov, lyžičku soli, mleté čierne korenie. Škoricu vyberieme a vychladnutou marinádou potrieme mäso.

Krok 6

Marinádu poriadne do mäsa vtrieme. Zvyšok marinády odložíme do chladničky, po zmiešaní s jogurtom dostaneme výbornú omáčku k mäsu.

Krok 7

Mäso odložíme na jednu hodinu do chladničky.

Krok 8

Odležané mäso položíme na grilovaciu dosku a zaťažíme ho tehlou obalenou alobalom.

Krok 9

Mäso opečieme asi 15 minút do tmavo hneda, otočíme na druhú stranu, zaťažíme tehlou a pečieme z druhej strany asi 10 minút.

Krok 10

Mäso môžeme aj piecť v rúre, vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Pečieme asi 30 minút.

Krok 11

Po ogrilovaní (upečení) mäso prikryjeme utierkami a až po desiatich minútach pokrájame na tenké plátky. Mäso by malo byť v strede ružové.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 893
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

894

Podobné recepty:
  • Barania hruď plnená

    Barania hruď plnená

  • Vrstvený mäsový bochník

    Vrstvený mäsový bochník

  • Baranie medailóniky na rošte

    Baranie medailóniky na rošte