Rumbaba

2015-09-29
  • Rumbaba

Ingrediencie

  • 3 lyžice kryštálového cukru, 15 g čerstvých kvasníc, 0,7 dl mlieka, 2 vajcia, 80 g masla, 120 g hladkej múky, 3 dl smotany na šľahanie, 250 g drobného lesného ovocia, 2 pomaranče, práškový cukor na posypanie. Na sirup: 150 g hnedého cukru, 2,5 dl vody, 1 dl hnedého rumu.

Postup

Krok 1

Do teplého mlieka dáme lyžicu cukru, rozdrobené kvasnice a necháme vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme dve vajcia, 70 g zmäknutého masla, múku a vykysnutý kvások. Elektrickým šľahačom vypracujeme hladké cesto. Okrúhlu formu na veniec alebo formu na bábovku (s otvorom v strede) vymastíme zvyškom masla a naplníme cestom. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov Celzia a pečieme asi 15 minút – do primeraného zhnednutia koláča. Po vychladnutí koláč vyberieme z formy. Z cukru a vody uvaríme sirup. Po zovretí varíme asi 2 minúty. Dáme dolu z ohňa a prilejeme rum. Sirupom pokvapkáme, resp. potierame studený koláč. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka do nej primiešame drobné lesné ovocie. Koláč preložíme na tanier, do stredu navrstvíme šľahačku s ovocím a kúskami ošúpaného pomaranča. Posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2056
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2057

Podobné recepty:
  • Slovenský kapustový posúch

    Slovenský kapustový posúch

  • Fazuľová torta

    Fazuľová torta

  • Bielková torta

    Bielková torta

kuk