Tekvica v cícerovom cestíčku
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 150 g cícerovej múky, 0,2 l vody, 2 strúčiky cesnaku, mletý koriander, mletá rasca, chilli korenie, 1/4 balíčku prášku do pečiva, soľ, 150 g oleja, 600 g malej tekvice (alebo cukety).
Postup
Krok 1
Do cícerovej múky pridáme rozotrený cesnak, koreniny, prášok do pečiva, soľ, vodu a vypracujeme hladké cestíčko, ktoré necháme postáť 30 minút. Tekvicu olúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame na kolieska, osolíme a necháme chvíľu postáť. Tekvicu obaľujeme v cestíčku a vyprážame v rozpálenom oleji do zlata. Môžeme podávať so zeleninou alebo samostatne ako teplé predjedlo.