Batáty červené s pečenou červenou paprikou

2015-12-02

Popis

Batáty sú rýchlejšia voľba vo varení, pretože sú rýchlejšie mäkké. Pripraviť si ich môžete napríklad s pečenou paprikou.

Ingrediencie

  • batát
  • kúsok cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • zeleninovú kocku
  • červenú papriku
  • olej
  • solčanku
  • nakladanú uhorku

Postup

Krok 1

Batát ošúpeme (nemusí sa šúpať), rozkrájame a varíme vo vode s pridaním niekoľkých mesiačikov cibule, s pokrájaným strúčikom cesnaku a s kúskom zeleninovej kocky. Papriku rozkrájame cca na 5 častí, dáme na panvicu, pridáme olej, solčanku a vodu. Vody počas dusenia pridávame toľko, aby jej ku koncu bolo viac.

Krok 2

Získame tak chutnú šťavičku, ktorou polejeme zemiaky popučené spolu s cibuľou a cesnakom.

Krok 3

Podávame s nakladanou uhorkou (počas dusenia papriky nezabudnime na pokrievku).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 552
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

553

Podobné recepty:
  • Vyprážaný syr v rajčinovom ceste

    Vyprážaný syr v rajčinovom ceste

  • Karfiolový paprikáš

    Karfiolový paprikáš

  • Sójové fašírky

    Sójové fašírky

kuk