Batáty červené s pečenou červenou paprikou
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
Popis
Batáty sú rýchlejšia voľba vo varení, pretože sú rýchlejšie mäkké. Pripraviť si ich môžete napríklad s pečenou paprikou.
Ingrediencie
- batát
- kúsok cibule
- 1 strúčik cesnaku
- zeleninovú kocku
- červenú papriku
- olej
- solčanku
- nakladanú uhorku
Postup
Krok 1
Batát ošúpeme (nemusí sa šúpať), rozkrájame a varíme vo vode s pridaním niekoľkých mesiačikov cibule, s pokrájaným strúčikom cesnaku a s kúskom zeleninovej kocky. Papriku rozkrájame cca na 5 častí, dáme na panvicu, pridáme olej, solčanku a vodu. Vody počas dusenia pridávame toľko, aby jej ku koncu bolo viac.
Krok 2
Získame tak chutnú šťavičku, ktorou polejeme zemiaky popučené spolu s cibuľou a cesnakom.
Krok 3
Podávame s nakladanou uhorkou (počas dusenia papriky nezabudnime na pokrievku).