Cestovina risoni s jemným humusom a paprikou

2016-04-05
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 10 min.
  • Celkový čas : 25 min.

Popis

Talianska cestovina v kombinácií s humusom si určite získa nejedného labužníka!

Ingrediencie

  • cestovina risini /krupica z tvrdej pšenice - lidl/
  • zeleninová kocka
  • solčanka
  • cícer
  • tahini /kúpené alebo pripravené doma zo sezamu/
  • červené papriky
  • olej
  • rama

Postup

Krok 1

Cestovinu uvaríme podľa návodu, pridáme kúsok zeleninovej kocky. Cícer večer namočíme /vraj je mäkší, ak pridáme sódu bikarbónu/, ráno vodu zlejeme a uvaríme ho domäkka s pridaním opäť zeleninovej kocky, alebo solčanky. Po vychladnutí vymixujeme ručným mixérom, pridáme studenú až ľadovú vodu a mixujeme chvíľu do jemnej kaše, pridáme tahini - sezamovú pastu a opäť rozmixujeme, nepridávame prísady, ktoré sa do humusu obvykle dávajú. Papriku po dĺžke pokrájame, dáme na panvicu, pridáme trocha oleja a ramy, solčanku, málo vody a dusíme pod pokrievkou z oboch strán.

Krok 2

Podávame v kôpkach, okrem humusu môžeme pridať aj 2-3 lyžice celého cícera.

Krok 3

Pozn.: o sezame sa predpokladá, že pochádza z Indie, údajne sú sezamové semienka symbolom nesmrteľnosti, bol prvou rastlinou, z ktorej sa lisoval olej, obsahuje mnoho vápnika, pomáha v prevencii a liečbe osteoporózy a zlomenín.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 833
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

834

Podobné recepty:
  • Prekladané zemiaky s cuketou

    Prekladané zemiaky s cuketou

  • Zapekaná zelenina

    Zapekaná zelenina

  • Pór vyprážaný v syrovom cestičku

    Pór vyprážaný v syrovom cestičku

kuk