Grilované bravčové rebrá
2018-03-20- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Grilované bravčové rebrá
Ingrediencie
- 3 kg bravčových mäsových rebier
- 50 g koreniacej zmesi "Adamove rebrá"
- 1 dl olivového oleja
- 8 strúčik cesnaku
- 1 lyžička drvenej rasce
- 1 lyžička celej rasce
- 1 lyžička soli
Postup
Krok 1
V oleji rozmiešame koreniacu zmes Adamove rebrá, prelisovaný cesnak, drvenú a celú rascu. Bravčové rebrá pokrájame na kusy (porcie) po štyroch až piatich rebierkach a potrieme ich časťou olejovej zmesi s koreninami.
Krok 2
Odložíme do chladničky do druhého dňa.
Krok 3
Rebrá poukladáme na rošt grilu alebo na mriežku v pekáč, ak ich hodláme piecť v rúre. Pečieme asi jednu hodinu. Občas ich potrieme olejovou zmesou s koreninami.
Krok 4
Krátko pred dopečením ich osolíme z oboch strán.