Zemiaková torta II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 450 g zemiakov, 8 vajec, 180 g cukru, 100 g mandlí, citrónová šťava, 20 g škrobovej múčky, tuk na vymastenie plechu.

Postup

Krok 1

Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, olúpeme, prelisujeme a necháme dobre vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme sparené, olúpané, pomleté mandle a citrónovú šťavu. Striedavo pridávame prelisované zemiaky a škrobovú múčku. Všetko dobre vypracujeme a nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov. Cesto dáme do vymastenej tortovej formy a pomaly pečieme v mierne vyhriatej rúre. Po upečení tortu necháme asi 10 min chladnúť vo forme a až potom ju vyklopíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1164
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1165

Podobné recepty:
  • Fašírky zo sójovej bielkoviny

    Fašírky zo sójovej bielkoviny

  • Omeleta so zeleninou a vločkami

    Omeleta so zeleninou a vločkami

  • Karfiol s hubami

    Karfiol s hubami

kuk