Zemiaková torta II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 450 g zemiakov, 8 vajec, 180 g cukru, 100 g mandlí, citrónová šťava, 20 g škrobovej múčky, tuk na vymastenie plechu.

Postup

Krok 1

Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, olúpeme, prelisujeme a necháme dobre vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme sparené, olúpané, pomleté mandle a citrónovú šťavu. Striedavo pridávame prelisované zemiaky a škrobovú múčku. Všetko dobre vypracujeme a nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov. Cesto dáme do vymastenej tortovej formy a pomaly pečieme v mierne vyhriatej rúre. Po upečení tortu necháme asi 10 min chladnúť vo forme a až potom ju vyklopíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 964
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

965

Podobné recepty:
  • Čokoládová torta (korpus)

    Čokoládová torta (korpus)

  • Jablkové rezy

    Jablkové rezy

  • Jednoduchá čokoládová torta

    Jednoduchá čokoládová torta

kuk