Zemiaková torta II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 450 g zemiakov, 8 vajec, 180 g cukru, 100 g mandlí, citrónová šťava, 20 g škrobovej múčky, tuk na vymastenie plechu.
Postup
Krok 1
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, olúpeme, prelisujeme a necháme dobre vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme sparené, olúpané, pomleté mandle a citrónovú šťavu. Striedavo pridávame prelisované zemiaky a škrobovú múčku. Všetko dobre vypracujeme a nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov. Cesto dáme do vymastenej tortovej formy a pomaly pečieme v mierne vyhriatej rúre. Po upečení tortu necháme asi 10 min chladnúť vo forme a až potom ju vyklopíme.