Kohútie žľazy (Kakas hére)

2015-09-29
  • Kohútie žľazy (Kakas hére)

Ingrediencie

  • Pre 4 osoby 12 kohútích žliaz, 4 šalotky, 2 listy šalvie, 1 vetvičku čerstvý tymianu, 1 dl bieleho vína, 1,5 dl smotany na šľahanie, 50 g masla, 1 lyžicu olivového oleja, na hrot noža mletého čierneho korenia, soľ.

Postup

Krok 1

Odblanené kohútie žľazy namočíme do mlieka na niekoľko hodín. Na masle a olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú šalotku. Pridáme žľazy, podlejeme bielym vínom, pridáme listy šalvie, vetvičku tymianu, soľ a dusíme, pokým sa víno takmer nevyvarí. Pridáme šľahačkovú smotanu, premiešame a chvíľu povaríme. Podávame s opečenými hriankami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 1 1760
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1761

Podobné recepty:
  • Kuracie rezne zapečené v zemiakovej kaši

    Kuracie rezne zapečené v zemiakovej kaši

  • Kurča na šampiňónoch II

    Kurča na šampiňónoch II

  • Teľacia pečeň na berlínsky spôsob

    Teľacia pečeň na berlínsky spôsob