Ovocný tanier
2013-11-02- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
Ingrediencie
- pol avokáda, jablko, kúsok paradajky a šalátovej uhorky, pol mandarinky rozdelenej na mesiačiky, za hrsť bobuliek tmavého domáceho hrozna, sezamová rastinná omáčka "tahini", slnečnicové semienka
Postup
Krok 1
na rôzne malé kúsky pokrájame na tanier všetky suroviny, na vrch dáme 1 menšiu PL sezamovej pasty a všetko posypeme slnečnicovými semienkami., /uhorka, avokádo a paradajka sa zaraďujú k ovociu a rovnako tak aj k zelenine, preto ich môžeme spolu kombinovať so zeleninou aj s ovocím., nezastávam názor že jablko sa môže dávať do zeleru a pod. aj inde, pretože všeobecne zeleninu netreba miešať s ovocím, i keď je to veľký módny boom /s výnimkou vyššie uvedených/., ovocie konzumujeme radšej pred hlavným jedlom a nie po ňom, aby nespôsobovalo kvasenie v tráviacom trakte., je možné, že rovnako nie celkom vhodné sú kombinácie ovocia a kúskov čokolád s ovsenými vločkami