Banica z Juhoslávie
2015-12-01- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Popis
Rýchly koláč na slano podľa receptu z Juhoslávie. Banica z Juhoslávie je plnené lístkové cesto.
Ingrediencie
- 1 plátok lístkového cesta
- 300 g balkánskeho syra
- 1 strúčik cesnaku
- 2 ks vajcia
- 2 lyžica bieleho jogurtu
- mleté čierne korenie
- 2 lyžica masla
- 3 ks cherry paradajky
- kúsok parmezánu
Postup
Krok 1
Balkánsky syr postrúhame, zmiešame s prelisovaným strúčikom cesnaku, dvomi vajcami dvomi lyžicami jogurtu a mletým čiernym korením. Na pomúčenú dosku rozložíme plát lístkového cesta. Rozkrojíme ho na tri časti, do stredu každej navrstvíme syrovú plnku. Okraje cesta potrieme rozpusteným maslom a každú časť zvinieme a konce uzatvoríme.
Krok 2
Okrúhly pekáč vytrieme rozpusteným maslom a poprášime múkou. Naplnené záviny vložíme do okrúhlej zapekacej misy do tvaru slimáka. Vrch potrieme rozpusteným maslom a ozdobíme na tenké plátky nakrájanými cherry paradajkami.
Krok 3
Koláč popicháme vidličkou, vložíme do rúry vyhriatej na 220°C a pečieme 30 minút. Podávame s hoblinkami parmezánu.