Banica z Juhoslávie

2015-12-01
  • Banica z Juhoslávie

Popis

Rýchly koláč na slano podľa receptu z Juhoslávie. Banica z Juhoslávie je plnené lístkové cesto.

Ingrediencie

  • 1 plátok lístkového cesta
  • 300 g balkánskeho syra
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 ks vajcia
  • 2 lyžica bieleho jogurtu
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžica masla
  • 3 ks cherry paradajky
  • kúsok parmezánu

Postup

Krok 1

Balkánsky syr postrúhame, zmiešame s prelisovaným strúčikom cesnaku, dvomi vajcami dvomi lyžicami jogurtu a mletým čiernym korením. Na pomúčenú dosku rozložíme plát lístkového cesta. Rozkrojíme ho na tri časti, do stredu každej navrstvíme syrovú plnku. Okraje cesta potrieme rozpusteným maslom a každú časť zvinieme a konce uzatvoríme.

Krok 2

Okrúhly pekáč vytrieme rozpusteným maslom a poprášime múkou. Naplnené záviny vložíme do okrúhlej zapekacej misy do tvaru slimáka. Vrch potrieme rozpusteným maslom a ozdobíme na tenké plátky nakrájanými cherry paradajkami.

Krok 3

Koláč popicháme vidličkou, vložíme do rúry vyhriatej na 220°C a pečieme 30 minút. Podávame s hoblinkami parmezánu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 619
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

620

Podobné recepty:
  • Viedenský zákusok

    Viedenský zákusok

  • Grófkin koláč

    Grófkin koláč

  • Zákusok 'Raffaello'

    Zákusok 'Raffaello'