České "škubánky"

2016-05-30
  • České "škubánky"

Popis

Jedlo, ktoré všetci dobre poznáme. Milovníci českej kuchyne a hutného jedla si iste pochutia. Podávame s makom a cukrom.

Ingrediencie

  • 1200 g zemiakov
  • 200 g hrubej múky
  • 80 g pomletého maku
  • 60 g práškového cukru
  • soľ
  • 65 g masla

Postup

Krok 1

Ošúpané zemiaky pokrájame na kocky, vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme 1/2 lyžičky soli a uvaríme ich do mäkka.

Krok 2

Z uvarených zemiakov scedíme asi polovicu vody v ktorých sa varili a zasypeme ich hrubou múkou. Opačným koncom varechy urobíme do zemiakov s múkou niekoľko dier až ku dnu.

Krok 3

Zemiaky prikryjeme pokrievkou, prípadne ešte aj dekou a necháme asi 15 minút stáť.

Krok 4

Po 15-tich minútach opatrne scedíme zvyšok vody a zemiaky aj s múkou rozmiagame. Následne dôkladne premiešame varechou na hladkú hmotu.

Krok 5

V hrnčeku roztopíme maslo a lyžicou namočenou do masla vykrajujeme zo zemiakovej hmoty škubánky (halušky).

Krok 6

Zostatok masla zahrejeme v panvici, pridáme doň škubánky a zľahka ich opražíme.

Krok 7

Porcie posypeme pomletým makom zmiešaným s práškovým cukrom a prelejem maslom z panvice.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1854
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1855

Podobné recepty:
  • Zemiakové lievance s jablkovou kašou

    Zemiakové lievance s jablkovou kašou

  • Novozélandské horčicové rezne (zo sóje)

    Novozélandské horčicové rezne (zo sóje)

  • Tvarohové krokety so špenátom

    Tvarohové krokety so špenátom

kuk