Pirohy plnené tvarohovou plnkou

2014-02-01

Ingrediencie

  • 1 kg polohrubej múky, 5 vajec, 1 kg v šupke uvarených zemiakov, 500 g tvarohu, 4 lyžice masti, 10 strúčikov cesnaku, 2 lyžičky mletej červenej papriky, 1 lyžičku mletého čierneho korenia , 2 dl kyslej smotany, 3 lyžice nadrobno pokrájaného kôpru.

Postup

Krok 1

Plnka: ošúpané, v šupke uvarené zemiaky postrúhame, pridáme k nim 500 g tvarohu a premiešame. Masť zahrejeme a odstavíme z ohňa. Pridáme do nej na tenké plátky pokrájaných desať strúčikov cesnaku, premiešame a po chvíli pridáme mletú červenú papriku. Premiešame a dierovanou naberačkou cesnak vyberieme a pridáme ho k zemiakom a tvarohu. Pridáme lyžičku čerstvo pomletého čierneho korenia, kyslú smotanu, tri lyžice nadrobno pokrájaného kôpru a dôkladne premiešame. Do múky pridáme päť vajec a vymiesime pomerne husté cesto. Ak je to potrebné, pridáme vodu. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi dvoch milimetrov. Pokrájame na široké pásy a pokladieme kôpky náplne. Cesto preložíme cez kôpky náplne, okolo náplne popritláčame a potom pokrájame na jednotlivé pirohy. Dáme ich variť do vriacej vody. Keď vyplávajú navrch, vyberieme ich do misy s roztopeným maslom, prípadne do zahriateho masla v panvicu a krátko ich opečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 546
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

547

Podobné recepty:
  • Jablkovotvarohový nákyp

    Jablkovotvarohový nákyp

  • Bryndzové halušky

    Bryndzové halušky

  • Baklažán ako huby

    Baklažán ako huby

kuk