Kapustnica z Oravy
2016-04-27- komentárov
- Kategórie: Polievky , Výdatné
Popis
Iný kraj, iný mrav. Aj kapustnica z Oravy je pre zvyšok Slovenska príjemnou novinkou. Smelo do toho, vrelo odporúčame.
Ingrediencie
- 2 l šťavy z kvasenej kapusty
- 1 cviklu
- 300 údenej ryby (údenáča)
- celú hlávku cesnaku
- za hrsť sušených sliviek
- 40 g sušených húb
- 1 cibuľu
- 750 g zemiakov
- 125 g masla
- 125 g bryndze
- olej
- 1 lyžicu hladkej múky.
Postup
Krok 1
Do kapustnej šťavy dáme variť údenú rybu, nahrubo postrúhanú cviklu, strúčiky cesnaku z celej hlávky, cibuľu prekrojenú na štvrtiny, sušené slivky a huby vopred namočené do vlažnej vody. Osobitne uvaríme v osolenej vode očistené a pokrájané zemiaky. Z kúsku masla, oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zásmažku a pridáme ju do kapustnice po 15-tich minútach varu. Krátko povaríme a scedíme ju. Uvarené zemiaky rozmiagame so zvyškom masla a s bryndzou. Dobre premiešame. Podávame tak, že do taniera dáme dve naberačky scedenej červenej kapustnice a do stredu vložíme sformované bryndzové zemiaky.