Kapustnica z Oravy

2016-04-27
  • Kapustnica z Oravy

Popis

Iný kraj, iný mrav. Aj kapustnica z Oravy je pre zvyšok Slovenska príjemnou novinkou. Smelo do toho, vrelo odporúčame.

Ingrediencie

  • 2 l šťavy z kvasenej kapusty
  • 1 cviklu
  • 300 údenej ryby (údenáča)
  • celú hlávku cesnaku
  • za hrsť sušených sliviek
  • 40 g sušených húb
  • 1 cibuľu
  • 750 g zemiakov
  • 125 g masla
  • 125 g bryndze
  • olej
  • 1 lyžicu hladkej múky.

Postup

Krok 1

Do kapustnej šťavy dáme variť údenú rybu, nahrubo postrúhanú cviklu, strúčiky cesnaku z celej hlávky, cibuľu prekrojenú na štvrtiny, sušené slivky a huby vopred namočené do vlažnej vody. Osobitne uvaríme v osolenej vode očistené a pokrájané zemiaky. Z kúsku masla, oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zásmažku a pridáme ju do kapustnice po 15-tich minútach varu. Krátko povaríme a scedíme ju. Uvarené zemiaky rozmiagame so zvyškom masla a s bryndzou. Dobre premiešame. Podávame tak, že do taniera dáme dve naberačky scedenej červenej kapustnice a do stredu vložíme sformované bryndzové zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 779
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

780

Podobné recepty:
  • Puchero

    Puchero

  • Bio-polievka

    Bio-polievka

  • Francúzska pórová polievka

    Francúzska pórová polievka