Insalata di Baccala
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Výdatné šaláty
Ingrediencie
- 1 kg filetovanej tresky s kožou (vykostenej), 1 mrkvu, 1 stonku zeleru, 1 červenú cibuľu, 3 dl olivového oleja, 1 hrnček čiernych olív, 1 menšiu viazaničku petržlenovej vňate.
Postup
Krok 1
Do hrnca so studenou vodu pridáme mrkvu prekrojenú na polovice, prekrojenú stonku zeleru, ošúpanú cibuľu prekrojenú na štvrtiny. Keď voda začne vrieť, pridáme kusy tresky s kožou a varíme maximálne 5 minút. Tresku vyberieme, odstránime z nej kožu a potrháme na kúsky, do šalátovej misy. Pridáme celé olivy, pokrájanú petržlenovú vňať, veľa olivového leja a soľ podľa chuti. Dobre premiešame a odložíme do chladničky na niekoľko hodín, alebo aj niekoľko dní. Občas premiešame.