Segedínsky guláš

2015-09-29
  • Segedínsky guláš

Ingrediencie

  • 1 kg bravčového pliecka, 2 cibule, 2 lyžice bravčovej masti, 1/2 lyžičky drvenej rasce, 1 bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu mletej červenej papriky, 1 kg kvasenej kapusty, 1 zemiak, 0,5 l šľahačkovej smotany.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame väčšie kocky. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme drvenú rascu, bobkový list a mäso pokrájané na kocky. Mäso opečieme zo všetkých strán, zľahka osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, mletú červenú papriku a premiešame. Pridáme prekrojenú kapustu s nálevom, alebo podlejeme vodou. Spolu dusíme asi 1,5 hodiny do mäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme postrúhaný zemiak, premiešame a po chvíli pridáme sladkú šľahačkovú smotanu. Premiešame a krátko povaríme. Podávame s knedľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 788
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

789

Podobné recepty:
  • Bratislavská roštenka

    Bratislavská roštenka

  • Zemiakové knedle s cesnakovou omáčkou

    Zemiakové knedle s cesnakovou omáčkou

  • Ruský teľací rezeň

    Ruský teľací rezeň