Pomaly pečené jahňacie pliecko

2014-02-14

Ingrediencie

  • 1 celé jahňacie pliecko (cca 2,5 kg), 20 strúčikov cesnaku, 2 kg zemiakov, 2 veľké cibule, 6 vetvičiek tymianu, 3 lyžičky soli, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 l silného mäsového vývaru.

Postup

Krok 1

Jahňacie pliecko, prešpikujeme veľa strúčikmi cesnaku. Cesnak by nemal zostať pod povrchom, aby sa nespálil. Zemiaky očistíme a pokrájame na tenké plátky. Dve veľké cibule pokrájame na mesiačiky. Do pekáča navrstvíme polovicu cibule, posypeme lístkami tymianu, navrstvíme polovicu plátkov zemiakov, osolíme, okoreníme. Navrstvíme druhú polovicu cibule, posypeme lístkami tymianu, navrstvíme zemiaky, posolíme, okoreníme. Navrch položíme prešpikované pliecko, posypeme soľou a podlejem silným vývarom tak, aby zemiaky boli zaliate. Prikryjeme alobalom, vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia a pečieme tri až štyri hodiny. Občas mäso polejeme výpekom a podľa potreby prilejem vývar, či vriacu vodu, aby boli zemiaky ponorené (aby nezhoreli). Keď je mäsu úplne mäkké, odkryjeme ho, zvýšime teplotu na maximum a krátko dopečieme. Krájame až po 30 minútovom odležaní.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3220
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3221

Podobné recepty:
  • Jahňacia pečeň na slanine

    Jahňacia pečeň na slanine

  • Bravčová porchetta

    Bravčová porchetta

  • Rolované jahňacie pliecko

    Rolované jahňacie pliecko

kuk