Rolované jahňacie pliecko

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg jahňacieho pliecka upraveného na veľký plát zvinutie, sušený majorán, sušené oregano, sušený tymian, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 1 lyžičku soli, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 1,25 dl mäsového vývaru, 1,25 dl suchého bieleho vina, 4 lyžice kyslej smotany.

Postup

Krok 1

Mäso umyjeme a osušíme. Rúru predhrejeme na 220 stupňov Celzia. Bylinky rozmrvíme a zmiešame, pridáme nadrobno posekaný cesnak a olej a natrieme na mäso. Osolíme a okoreníme, zavinieme a obviažeme niťou, vložíme do pekáča a pokvapkáme zvyšným olejom. Pečieme v rúre 40 minút. Počas pečenia prilievame vývar a mäso polievame výpekom. Asi 10 minút pred dopečeným mäso polejeme bielym vínom. Upečené položíme na misu a vo vyhriatej rúre necháme odpočívať asi 10 minút. Výpek zmiešame so smotanou a podľa potreby ochutíme. Podávame s novými zemiakmi, plátkami rajčiakov a zelenou fazuľkou so slaninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1007
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1008

Podobné recepty:
  • Dvojfarebná bábovka

    Dvojfarebná bábovka

  • Parížske rožky

    Parížske rožky

  • Papriková nátierka II

    Papriková nátierka II

kuk