Rolované jahňacie pliecko
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 1 kg jahňacieho pliecka upraveného na veľký plát zvinutie, sušený majorán, sušené oregano, sušený tymian, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 1 lyžičku soli, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 1,25 dl mäsového vývaru, 1,25 dl suchého bieleho vina, 4 lyžice kyslej smotany.
Postup
Krok 1
Mäso umyjeme a osušíme. Rúru predhrejeme na 220 stupňov Celzia. Bylinky rozmrvíme a zmiešame, pridáme nadrobno posekaný cesnak a olej a natrieme na mäso. Osolíme a okoreníme, zavinieme a obviažeme niťou, vložíme do pekáča a pokvapkáme zvyšným olejom. Pečieme v rúre 40 minút. Počas pečenia prilievame vývar a mäso polievame výpekom. Asi 10 minút pred dopečeným mäso polejeme bielym vínom. Upečené položíme na misu a vo vyhriatej rúre necháme odpočívať asi 10 minút. Výpek zmiešame so smotanou a podľa potreby ochutíme. Podávame s novými zemiakmi, plátkami rajčiakov a zelenou fazuľkou so slaninou.