Tvarohový koláč z krehkého cesta

2014-02-15

Ingrediencie

  • Na cesto: 125 g masla, 80 g cukru, 250 g hladkej múky, štipku soli, 1 lyžičku postrúhanej citrónovej kôry, 1 vajce, 1/2 citróna - šťavu. Na plnku: 5 vajec, 500 g tvarohu, 800 g kyslej smotany, 160 g cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 2 lyžice škrobovej kukuričnej múčky, 2 lyžičky citrónovej kôry, 2 citróny - šťavu.

Postup

Krok 1

Zmäknuté maslo, cukor, preosiatu múku zmiešanú so štipkou soli a citrónovou kôrou miešame najprv iba prstami a medzi dlaňami vytvárame akoby mrvance. Mrvance spojíme do jedného celku, zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme minimálne na hodinu do chladničky. Cesto rozvaľkáme do kruhu o niečo väčšieho ako priemer okrúhlej formy. Cesto preložíme do formy a prstami pozatláčame do zhybov dna a bokov a opravíme prípadné praskliny. Dno poprepichujeme na viacerých miestach vidličkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme (predpečieme) asi 10 minút. Plnka: Žĺtky, tvaroh, smotanu, cukor, vanilkový cukor, kukuričnú múčku, citrónovú kôru a citrónovú šťavu dobre vymiešame - najlepšie elektrickým šľahačom. Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka ho zapracujeme do tvarohovej hmoty. Hmotu nalejeme do predpečeného cesta, vložíme do rúry a pri teplote 160 stupňov Celzia pečieme asi hodinu. Koláč necháme vychladnúť vo vypnutej, zatvorenej rúre. Ozdobíme ovocím.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 668
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

669

Podobné recepty:
  • Čokoládový krém so sušenými slivkami

    Čokoládový krém so sušenými slivkami

  • Mascarponové tiramisu s jahodami

    Mascarponové tiramisu s jahodami

  • Slané pagáčiky

    Slané pagáčiky

kuk