Jadranská torta

2015-09-29
  • Jadranská torta

Ingrediencie

  • Na cesto: 3 vajcia, 60 g krupicového cukru, 60 g hladkej múky, 20 g kakaa, 20 g oleja, tuk a hrubú múku na vymastenie a vysypanie formy. Na krém: 2 dl mlieka, 100 g práškového cukru, 20 g kukuričnej škrobovej múčky, 1 žĺtok, 50 g lieskových orieškov, 150 g masla. Na čokoládovú polevu: 100 g čokolády na varenie, 40 g stuženého pokrmového tuku (napr. Cery). Na dozdobenie: 3 dl smotany na šľahanie (30 %), 30 g práškového cukru, 25 lieskových orieškov.

Postup

Krok 1

Tri žĺtky o 30 gramov krupicového cukru vyšľaháme do peny. Z troch bielkov a 30 g cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do žĺtkovej hmoty. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a za stáleho miešania prilievame olej. Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Cesto nalejeme do formy a povrch zarovnáme. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút. Či je korpus upečený, skontrolujeme špajdľou. Krém: v mlieku metličkou vymiešame práškový cukor, škrobovú múčku a žĺtok. Za stáleho miešania metličkou privedieme do varu a odstavíme z ohňa. Za stáleho miešania necháme vychladnúť. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme na hladký krém. Po úplnom vychladnutí doň vmiešame pomleté opražené (studené) oriešky a krém natrieme na vychladnutý tortový korpus. Odložíme stuhnúť do chladničky. Zo smotany a 30 g práškového cukru vyšľaháme šľahačku, ktorú navrstvíme na krém. Časť šľahačky odložíme na neskoršie dozdobenie. Tortu odložíme stuhnúť do chladničky. V horúcou vodou, v miske rozpustíme tuk a polámanú čokoládu. Vymiešame hladkú polevu, ktorou, po miernom vychladnutí, polejeme tortu. Keď poleva stuhne, tortu dozdobíme odloženou šľahačkou a orieškami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3122
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3123

Podobné recepty:
  • Orechová dia roláda

    Orechová dia roláda

  • Ovocná torta II

    Ovocná torta II

  • Rýchly ananásový zákusok

    Rýchly ananásový zákusok

kuk