Fazuľa na pive

2018-01-19

Popis

Fazuľa na pive. Podávame s bielym chlebom.

Ingrediencie

  • 200 g prerastenej slaniny
  • 2 lyžica oleja
  • 4 ks cibule
  • 2 strúčik cesnaku
  • 4x400 g konzerva bielej fazule
  • 4 dl tmavého piva
  • 3 lyžica jablčného octu
  • 1,5 lyžica melasy alebo medu
  • 4 lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 lyžica horčice
  • 1 lyžička mletého chilli korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia

Postup

Krok 1

Slaninu pokrájanú na rezance opečieme na miernom ohni. Vyberieme ju z tuku a ak je tuku málo, pridáme k nemu olej. Osmažíme na ňom nahrubo pokrájanú cibuľu do svetlo hnedej farby. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, premiešame. Asi po minúte pridáme scedenú, prepláchnutú fazuľu z konzervy, podlejme pivom, octom, pridáme melasu alebo med, paradajkový pretlak, horčicu, čili korenie, soľ a mleté čierne korenie. Premiešame, pridáme opečenú slaninu a privedieme do varu. Prikryjeme, vložíme do rúry a pečieme asi 30 minút. Fazuľa by mala zhustnúť. Podávame s bielym chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 663
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

664

Podobné recepty:
  • Créme Brûlée (Krém brilé)

    Créme Brûlée (Krém brilé)

  • Cestoviny s mäsom

    Cestoviny s mäsom

  • Ovsené placky - sladké

    Ovsené placky - sladké

kuk