Fazuľa na pive
2018-01-19- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Iné
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľa na pive. Podávame s bielym chlebom.
Ingrediencie
- 200 g prerastenej slaniny
- 2 lyžica oleja
- 4 ks cibule
- 2 strúčik cesnaku
- 4x400 g konzerva bielej fazule
- 4 dl tmavého piva
- 3 lyžica jablčného octu
- 1,5 lyžica melasy alebo medu
- 4 lyžica paradajkového pretlaku
- 2 lyžica horčice
- 1 lyžička mletého chilli korenia
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
Postup
Krok 1
Slaninu pokrájanú na rezance opečieme na miernom ohni. Vyberieme ju z tuku a ak je tuku málo, pridáme k nemu olej. Osmažíme na ňom nahrubo pokrájanú cibuľu do svetlo hnedej farby. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, premiešame. Asi po minúte pridáme scedenú, prepláchnutú fazuľu z konzervy, podlejme pivom, octom, pridáme melasu alebo med, paradajkový pretlak, horčicu, čili korenie, soľ a mleté čierne korenie. Premiešame, pridáme opečenú slaninu a privedieme do varu. Prikryjeme, vložíme do rúry a pečieme asi 30 minút. Fazuľa by mala zhustnúť. Podávame s bielym chlebom.