Domáci zrejúci syr

2016-05-13
  • Celkový čas : 20 min.

Popis

Syr, ktorý necháme zrieť 5 dní. Domáci zrejúci syr pripomína vôňou olomoucké syrčeky.

Ingrediencie

  • 500 g tučného hrudkového tvarohu
  • 1.5 lyžička soli
  • 1/2 lyžička drvenej rasce
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 3 dl svetlého piva

Postup

Krok 1

Tvaroh vymiešame so soľou, rascou, korením a s pivom. Zmes natlačíme do keramického pohára, prikryjeme hustou tkaninou a pri izbovej teplote necháme zrieť asi 5 dní.

Krok 2

Tkaninu každý deň preperieme v slanej vode a vyžmýkame. Syr by mal pripomínať najmä vôňou olomoucké syrčeky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1005
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1006

Podobné recepty:
  • Cesnaková nátierka z tofu

    Cesnaková nátierka z tofu

  • Klobásová pochúťka k pivu

    Klobásová pochúťka k pivu

  • Silvestrovské jednohubky II

    Silvestrovské jednohubky II

kuk