Domáci zrejúci syr
2016-05-13- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Mliečne nátierky
- Celkový čas : 20 min.
Popis
Syr, ktorý necháme zrieť 5 dní. Domáci zrejúci syr pripomína vôňou olomoucké syrčeky.
Ingrediencie
- 500 g tučného hrudkového tvarohu
- 1.5 lyžička soli
- 1/2 lyžička drvenej rasce
- štipka mletého čierneho korenia
- 3 dl svetlého piva
Postup
Krok 1
Tvaroh vymiešame so soľou, rascou, korením a s pivom. Zmes natlačíme do keramického pohára, prikryjeme hustou tkaninou a pri izbovej teplote necháme zrieť asi 5 dní.
Krok 2
Tkaninu každý deň preperieme v slanej vode a vyžmýkame. Syr by mal pripomínať najmä vôňou olomoucké syrčeky.