Domáci zrejúci syr

2016-05-13
  • Celkový čas : 20 min.

Popis

Syr, ktorý necháme zrieť 5 dní. Domáci zrejúci syr pripomína vôňou olomoucké syrčeky.

Ingrediencie

  • 500 g tučného hrudkového tvarohu
  • 1.5 lyžička soli
  • 1/2 lyžička drvenej rasce
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 3 dl svetlého piva

Postup

Krok 1

Tvaroh vymiešame so soľou, rascou, korením a s pivom. Zmes natlačíme do keramického pohára, prikryjeme hustou tkaninou a pri izbovej teplote necháme zrieť asi 5 dní.

Krok 2

Tkaninu každý deň preperieme v slanej vode a vyžmýkame. Syr by mal pripomínať najmä vôňou olomoucké syrčeky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1098
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1099

Podobné recepty:
  • Nátierka z bravčového mäsa

    Nátierka z bravčového mäsa

  • Diabolská zmes s rajčinami

    Diabolská zmes s rajčinami

  • Nátierka z reďkoviek a syra

    Nátierka z reďkoviek a syra

kuk