Kuracie prsia tempura
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- Kuracie prsia. Na cestíčko tempura: 80 g hladkej múky, 1 lyžicu kukuričnej múky, 1/2 lyžičky jemnej morskej soli, 2 dl ľadovej nesýtenej minerálky, kocky ľadu.
Postup
Krok 1
Kuracie prsia plošne pokrájame na tenké, asi 3 cm široké pásiky (z jedného kusu kuracích prs, nakrájame asi 8 až 10 kúskov). Hladkú a kukuričnú múku a soľ preosejeme. Metličkou zľahka a krátko premiešame so studenou minerálkou a s niekoľkými kockami ľadu (nie je potrebné dlho miešať, zopár hrudiek nie je na prekážkou).Jednotlivé kúsky kuracích pŕs vyprážame v hrnci alebo vo woku, v dobre rozohriatom veľkom množstve oleja. Opražené kúsky vyberáme dierovanou naberačku a ukladáme ich na niekoľko sekúnd na servítku. Podávame zásadne čerstvo pripravené, ešte horúce, pokvapkané sójovou omáčkou s jazmínovou ryžou, alebo hranolčekmi.