Orechový koláč inak

2014-04-04

Ingrediencie

  • 240 g múky, 125 g masla, 1,25 dl studenej vody, 1 vajce. 0,75 dl javorového sirupu, 1 vajce, 150 g hnedého cukru, 1,2 dl šľahačkovej smotany (33%), za dve hrste orechov (podľa možnosti neporušených polovíc orechov).

Postup

Krok 1

Do mixéra dáme múku a na kocky pokrájané studené maslo. Rozmixujeme na zmes podobnú posýpke (mrvance). Pridáme približne 1,25 dl veľmi studenej vody, 1 studené vajce a krátkymi impulzmi rozmixujeme - rozmiešame. Cesto vyberieme na potravinársku fóliu prstami mierne roztlačíme na hrubú placku, zabalíme a odložíme na 1,5 hodiny do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie položenom na doske na veľkosť o niečo väčšie ako je okrúhla forma na pečenie. Formu položíme hore dnom na plát cesta a spolu s papierom obrátime. Papier odstránime a cesto prstami vtlačíme do formy. Okraje odstrihneme, resp. ich ozdobne poskladáme aby vznikol hrubší okraj. Cesto popicháme vidličkou. Metličkou vymiešame javorový sirup, vajce, hnedý cukru a smotanu na šľahanie. Nalejeme do formy s cestom (nevadí, že je riedke). Navrch poukladáme orechy. Vložíme do rúry vyhriatej na maximum a pečieme asi 25 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 527
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

528

Podobné recepty:
  • Orechové keksy

    Orechové keksy

  • Parížska šľahačka

    Parížska šľahačka

  • Vianočné rožky

    Vianočné rožky

kuk