Zeleninová torta

2014-07-12

Ingrediencie

  • 3 vajcia, 200 g cukru, 1 dl kukuričného oleja, 150 g hladkej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 100 g píniových orieškov, 50 g postrúhanej čokolády, 1 vanilkový lusk, 1/4 lyžičky mletej škorice, 1/4 lyžičky postrúhaného muškátového orieška, štipku soli, 1 dl mlieka, 200 g červenej repy, 200 g paštrnáku, marcipán.

Postup

Krok 1

Tri vajcia, vymiešame v elektrickom šľahači s 200 g cukru, 1 dl kukuričného oleja. Postupne pridáme 150 g hladkej múky zmiešanej s práškom do pečiva, 100 g píniových orieškov, 50 g postrúhanej čokolády. Ochutíme dužinou vanilky, mletou škoricou, muškátovým orieškom a štipkou soli. Primiešame 1 dl mlieka. Postrúhame 200 g červenej repy a osobitne 200 g paštrnáku. Cesto rozdelíme na dve časti a každú zmiešame, osobitne s červenou repou a osobitne s paštrnákom. Do tortovej formy navrstvíme paštrnákové cesto a naň opatrne červené cesto. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 45 minút. Upečený korpus dozdobíme marcipánom, resp. marcipánovými figúrkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 236
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

237

Podobné recepty:
  • Sviatočný mrežovník

    Sviatočný mrežovník

  • Čokoládový fondánový zákusok

    Čokoládový fondánový zákusok

  • Brokolicový koláč (quiche)

    Brokolicový koláč (quiche)