Francúzska cibuľová polievka

2018-02-15
  • Francúzska cibuľová polievka

Popis

Francúzska cibuľová polievka

Ingrediencie

  • 300 g cibule
  • 60 g masla
  • 1 lyžička krupicového cukru
  • 1 dl bieleho vína
  • 1 l vývaru
  • 1 lyžica sušeného tymianu
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica zarovnanú lyžicu hladkej múky
  • 1 ks bagetu
  • 100 g bryndze

Postup

Krok 1

Zohrejeme maslo a osmažíme na ňom na kolieska, či mesiačiky pokrájanú cibuľu. Keď cibuľa mierne zhnedne, pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Prisypeme múku, premiešame a prilejeme víno a vývar. Dochutíme tymianom a necháme 20 minút variť. Bagetu pokrájame na kolieska, ktoré potrieme bryndzou a do zlatista opečieme v rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 560
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

561

Podobné recepty:
  • Pre krvnú skupinu 0: zeleninovo krémová polievočka

    Pre krvnú skupinu 0: zeleninovo krémová polievočka

  • Papriková polievka

    Papriková polievka

  • Jablková polievka I

    Jablková polievka I