Bavorské mäsové knedle

2016-05-03
  • Bavorské mäsové knedle

Popis

Mäsové knedle, ktoré Vás nenechajú hladných. Bavorské knedle plnené mäsom zachutia spolu s omáčkou.

Ingrediencie

  • 1 ks žemľu
  • 600 g mletého mäsa (hovädzie a bravčové v pomere 1:1)
  • 1 ks cibuľu
  • 1 ks vajce
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • hrsť pokrájanej petržlenovej vňate
  • štipka postrúhaného muškátového orieška
  • 1/2 ks citróna
  • 50 g masla
  • 50 g hladkej múky
  • 0.8 l mäsového vývaru
  • 2.5 dl sladkej smotany
  • 2 ks sladko-kyslé uhorky
  • 2 lyžica kapár

Postup

Krok 1

Žemľu namočíme do vody a neskôr vyžmýkame. Hovädzie a bravčové mleté mäso zmiešame s cibuľou pokrájanou nadrobno. Pridáme vajce, lyžičku soli, čerstvo pomleté čierne korenie, za hrsť pokrájanej petržlenovej vňate, štipku postrúhaného muškátového orieška a dôkladne premiešame. Primiešame vyžmýkanú žemľu, kúsok postrúhanej citrónovej kôry a niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Z hmoty tvarujeme guľky vo veľkosti golfovej loptičky. Na masle krátko osmažíme hladkú múku, podlejeme vývarom, osolíme, okoreníme a vložíme mäsové guľky. Varíme, prikryté, asi 20 minút.

Krok 2

Guľky vyberieme a do omáčky primiešame smotanu a niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Pridáme nadrobno pokrájané sladko-kyslé uhorku a nadrobno pokrájané kapary.

Krok 3

Krátko povaríme a guľky vrátime do omáčky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2682
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2683

Podobné recepty:
  • Vcelku dusená bravčová krkovička

    Vcelku dusená bravčová krkovička

  • Mäso v horčicovo-bylinkovom obale

    Mäso v horčicovo-bylinkovom obale

  • Zapečené bravčové rezne so syrom

    Zapečené bravčové rezne so syrom

kuk