Bravčový bôčik na červenom víne s pórom a fazuľou

2015-12-17
  • Bravčový bôčik na červenom víne s pórom a fazuľou

Ingrediencie

  • 2 kg bravčového bôčika
  • 1,5 l červeného vína
  • 1 l kuracieho vývaru
  • trochu olivový olej
  • 2 ks póry
  • 350 g veľkej bielej fazule
  • trochu soľ
  • trochu mleté biele korenie
  • 1 viazanička petržlenovej vňate.

Postup

Krok 1

Bravčový bôčik pokrájame na kocky približne 2x2 cm veľké. Zalejeme ich červeným vínom a odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Bôčik scedíme a opečieme na niekoľkých lyžiciach olivového oleja. Kocky miešame, aby sa rovnomerne opekali. Keď pustia šťavu, scedíme ju. Postupne vznikajúcu šťavu vždy scedíme, až vzniknú "oškvarky". Pridáme k nim veľa nadrobno pokrájaného póru a vopred namočenú veľkú bielu fazuľu. Osolíme a podlejeme vínom a postupne aj šťavou, ktorú sme scedili a kuracím vývarom. Dusíme, až je mäso a fazuľa mäkká. Dĺžka dusenia závisí od fazule, ale zvyčajne nie je menšia ako 1,5 hodiny. Odstavíme z ohňa, okoreníme a pridáme veľa petržlenovej vňate. Podávame s mäkkým bielym chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 336
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

337