Žerbove rezy

2015-09-29
  • Žerbove rezy

Ingrediencie

  • 400 g hladkej múky, 250 g masla alebo stuženého tuku na pečenie, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 lyžicu práškového cukru, 20 g kvasníc, trochu mlieka. Na plnka: pikantný lekvár (višňový, alebo ríbezľový,...), zomleté orechy, práškový cukor. Na čokoládovú polevu: 100 g čokolády, 80 g masla alebo stuženého tuku pre polevy.

Postup

Krok 1

Do preosiatej múky dáme kúsky masla alebo tuku, pridáme vajce, žĺtok, cukor, rozdrobené v mlieku rozmiešané kvasnice a vymiesime cesto. Vypracované cesto rozdelíme na tri diely a každý osobitne vyvaľkáme. Jeden vyvaľkaný diel položíme na plech, potrieme lekvárom, husto posypeme pomletými orechmi a cukrom, prikryjeme druhým dielom, ktorý tiež potrieme lekvárom, posypeme orechmi, cukrom a prikryjeme tretím dielom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a upečieme. Upečené a vychladnuté pláty polejeme čokoládovou polevou a stuhnuté pokrájame na rezy. Čokoládová poleva: do zmäknutej čokolády pridáme maslo alebo tuk určený na polevy a vymiešame na hustú polevu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1926
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1927

Podobné recepty:
  • Slivkové knedle z tvarohového cesta

    Slivkové knedle z tvarohového cesta

  • Obrátený paradajkový koláč

    Obrátený paradajkový koláč

  • Mrkvový závin z medom

    Mrkvový závin z medom

kuk