Závin s mletým mäsom na cuketovom guláši
2018-05-21- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Závin s mletým mäsom na cuketovom guláši
Ingrediencie
- 1 lístkové cesto
- 4 cibule
- 1 červenú papriku
- 1 zelenú papriku
- 400 g mletého mäsa
- 150 g tvrdého syra
- 1 kyslú smotanu
- 2 lyžičky hladkej múky
- olej
- kečup
- mletú červenú papriku
- zeleninovú koreniacu zmes
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 cukety
- prípadne čili papričku.
Postup
Krok 1
Na oleji speníme dve nadrobno pokrájané cibule. Pridáme mäso a krátko podusíme. Pridáme na kocky pokrájanú červenú a zelenú papriku, kečup, zeleninovú koreniacu zmes a krátko podusíme. Necháme vychladnúť. Studené lístkové cesto rozvaľkáme, posypeme strúhaným syrom, navrstvíme naň vychladnutú plnku a zvinieme. Položíme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov Celzia asi 30 minút - sledujeme, pokým sa cesto nesfarbí do zlatohneda. Cuketový guláš: na oleji osmažíme do zlatista dve nadrobno pokrájané cibule. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame a hneď pridáme na kocky pokrájanú cuketu. Krátko podusíme. Pridáme prelisovaný cesnak, smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku. Môžeme pridať čili korenie. Za stáleho miešania chvíľu povaríme. Ochutíme soľou, alebo zeleninovou koreniacou zmesou. Podávame tak, že na tanier dáme cuketový guláš, do ktorého položíme 2 až 3 rezy upečeného závinu.