Pikantné rebierka podľa Nigelly Lawson

2014-12-07

Ingrediencie

  • 2 kg bravčových rebierok, 4 lyžice ryžového octu, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžicu sezamového oleja, 2 lyžice obyčajného rastlinného oleja, 2 lyžice medu, kúsok polámanej škorice, 3 hviezdice anízu, 3 cm zázvoru, 4 jarné cibuľky s vňaťou, 1 pokrájanú červenú čili papričku. Pred dokončením: 2 lyžice medu, 2 lyžičky korenia piatich vôní, za hrsť koriandrovej vňate, kúsok červenej čili papričky.

Postup

Krok 1

Bravčové rebrá pokrájame po dve rebierka, vložíme ich do igelitového vrecka, pridáme k nim 4 lyžice ryžového octu, tri lyžice sójovej omáčky, sezamový a rastlinný olej, dve lyžice medu, kúsok polámanej škorice, pár hviezdic anízu, pokrájaný zázvor, pokrájané jarné cibuľky, pokrájanú čili papričku a všetko premiešame, zvonku vrecúška „vymasírujeme“. Odložíme do chladničky. Po niekoľkých hodinách všetko vysypeme do pekáča, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi hodinu. Potom alobal odstránime, pokvapkáme ďalšími dvomi lyžicami medu, posypeme korením piatich vôní a 30 minút pečieme v dobre vyhriatej rúre. Po upečení rebierka posypeme nadrobno pokrájanou vňaťou koriandra a čili papričkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 109
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

110

Podobné recepty:
  • Zapečené mleté mäso s baklažánom

    Zapečené mleté mäso s baklažánom

  • Bravčový steak so syrovým dipom

    Bravčový steak so syrovým dipom

  • Flambované bravčové rebierko

    Flambované bravčové rebierko