Pikantné rebierka podľa Nigelly Lawson
2019-04-05- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Pikantné rebierka podľa Nigelly Lawson pre náročných gurmánov je táto delikatesa vhodná na vyskúšanie.
Ingrediencie
- 2 kg bravčových rebierok
- 4 lyžice ryžového octu
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžicu sezamového oleja
- 2 lyžice obyčajného rastlinného oleja
- 2 lyžice medu
- kúsok polámanej škorice
- 3 hviezdice anízu
- 3 cm zázvoru
- 4 jarné cibuľky s vňaťou
- 1 pokrájanú červenú čili papričku. Pred dokončením: 2 lyžice medu
- 2 lyžičky korenia piatich vôní
- za hrsť koriandrovej vňate
- kúsok červenej čili papričky.
Postup
Krok 1
Bravčové rebrá pokrájame po dve rebierka, vložíme ich do igelitového vrecka, pridáme k nim 4 lyžice ryžového octu, tri lyžice sójovej omáčky, sezamový a rastlinný olej, dve lyžice medu, kúsok polámanej škorice, pár hviezdic anízu, pokrájaný zázvor, pokrájané jarné cibuľky, pokrájanú čili papričku a všetko premiešame, zvonku vrecúška „vymasírujeme“.
Krok 2
Odložíme do chladničky.
Krok 3
Po niekoľkých hodinách všetko vysypeme do pekáča, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
Krok 4
Pečieme asi hodinu.
Krok 5
Potom alobal odstránime, pokvapkáme ďalšími dvomi lyžicami medu, posypeme korením piatich vôní a 30 minút pečieme v dobre vyhriatej rúre.
Krok 6
Po upečení rebierka posypeme nadrobno pokrájanou vňaťou koriandra a čili papričkou.