Pikantné rebierka podľa Nigelly Lawson

2019-04-05

Popis

Pikantné rebierka podľa Nigelly Lawson pre náročných gurmánov je táto delikatesa vhodná na vyskúšanie.

Ingrediencie

  • 2 kg bravčových rebierok
  • 4 lyžice ryžového octu
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžicu sezamového oleja
  • 2 lyžice obyčajného rastlinného oleja
  • 2 lyžice medu
  • kúsok polámanej škorice
  • 3 hviezdice anízu
  • 3 cm zázvoru
  • 4 jarné cibuľky s vňaťou
  • 1 pokrájanú červenú čili papričku. Pred dokončením: 2 lyžice medu
  • 2 lyžičky korenia piatich vôní
  • za hrsť koriandrovej vňate
  • kúsok červenej čili papričky.

Postup

Krok 1

Bravčové rebrá pokrájame po dve rebierka, vložíme ich do igelitového vrecka, pridáme k nim 4 lyžice ryžového octu, tri lyžice sójovej omáčky, sezamový a rastlinný olej, dve lyžice medu, kúsok polámanej škorice, pár hviezdic anízu, pokrájaný zázvor, pokrájané jarné cibuľky, pokrájanú čili papričku a všetko premiešame, zvonku vrecúška „vymasírujeme“.

Krok 2

Odložíme do chladničky.

Krok 3

Po niekoľkých hodinách všetko vysypeme do pekáča, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.

Krok 4

Pečieme asi hodinu.

Krok 5

Potom alobal odstránime, pokvapkáme ďalšími dvomi lyžicami medu, posypeme korením piatich vôní a 30 minút pečieme v dobre vyhriatej rúre.

Krok 6

Po upečení rebierka posypeme nadrobno pokrájanou vňaťou koriandra a čili papričkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1261
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1262

Podobné recepty:
  • Rezne v zemiakovom ceste

    Rezne v zemiakovom ceste

  • Mäsová torta

    Mäsová torta

  • Karí mäso na indický spôsob

    Karí mäso na indický spôsob

kuk