Pečené zemiaky so šunkou
2014-12-19- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov, olivový olej, soľ, 600 g šunku pokrájanej na plátky hrubé asi 1 cm, 1,5 lyžice drvených horčičných semienok, 1/2 lyžičky drveného čierneho korenia, 1 vetvičku rozmarínu.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke. Scedíme ich a ešte horúce polejeme olivovým olejom, dobre osolíme, premiešame a vysypeme ich do pekáča. Vložíme do poriadne vyhriatej rúry a upečieme ich na chrumkavo. Šunku pokrájanú na hrubšie plátky posypeme drvenými horčičnými semienkami, drveným korením, postláčame rukou (vtrieme korenie do šunky) a dáme do panvice, v jednej vrstve, na olivový oplej. Plátky pritlačíme menším kastrólom , aby sa šunka neskrútila. Po opečení z jednej strany plátky obrátime, posypeme lístkami rozmarínu a šunku opečieme aj z druhej strany. Podávame so šalátom z rukoly, resp. iným listovým šalátom.