Gnocchi s vajcom a hľuzovkou
2018-02-22- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z vajec
- Kuchyňa: Talianska
Popis
Gnocchi s vajcom a hľuzovkou
Ingrediencie
- 1 bal Gnocchi - 1 kupované balenie
- 1 šálka vody
- 1 lyžica olivového oleja
- 3 ks jarné cibuľky s vňaťou
- 5 ks vajec
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica masla
- 2 lyžica kyslej smotany
- 1/2 ks malej hľuzovky
- 1 lyžica nadrobno pokrájanej pažítky
- 1 lyžička hľuzovkového oleja
- malý kúsok parmezánu
Postup
Krok 1
Kupované gnocchi dáme na panvicu, podlejeme šálkou vody, pokvapkáme olivovým olejom a prikryté varíme. Keď sú gnocchi mäkké, odkryté, za občasného premiešania, varíme do odparenia tekutiny (vody). Pridáme jarnú cibuľku pokrájanú nadrobno, premiešame a pridáme päť vajec rozšľahaných so soľou a korením. Premiešame, pridáme kúsok masla, zľahka premiešame a odstavíme z ohňa. Hneď primiešame dve lyžice studenej kyslej smotany a dáme na taniere. Navrch poukladáme tenké plátky hľuzovky, trochu pokrájanej pažítky, pokvapkáme hľuzovkovým olejom a posypeme postrúhaným parmezánom.